Målscorer:

• Theis Krabbe (Jonas Nielsen) 25 min.
  • Ukendt 65 min.
  • Ukendt 74 min.

MorsØ har ikke været det bedste bekendtskab for Søndermarken i de forgange år, og i særdeleshed i 2016, hvor vi har lidt rigtig store nederlag i både turnerings- og træningskampene!

MorsØ havde før 2016 sæsonen udråbt, at kun en oprykningsplads var målsætningen, og da de missede den på målscoren i foråret, var efteråret sidste skud i bøssen hvis oprykningen skulle være en kendsgerning. Men MorsØ har haft en skuffende efterår og har længe været helt væk i oprykningskampen. I lørdagens kamp mod SIK kunne de med en sejr spille sig fri for nedrykning. Så det var et MorsØ hold som kom for at vinde.

Taktikken var klar, vi ville rigtig gerne ligge et middelhøjt pres på Ø boerne, minimere deres opspil til deres fremragende kanter, og samtidig sørge for meget lidt plads til deres midtbane. Det betød at alle mand skulle løbe ekstra mange kilometer denne første rigtige efterårs lørdag. Men taktikken lykkedes i første halvleg, hvor udeholdet havde bolden mest, men SIK var farligere på omstillingerne, hvor bl.a. Jonas Nielsen var en evig trussel. Vores høje pres betød også at når vi erobrede bolden havde vi ikke så langt til deres mål, og samtidig var der stadig plads i bagrummet mellem deres forsvar og målmand. Den første store chance tilfaldt Jonas som fik en friløber, men han fik desværre ikke en god sidste berøring. Men to minutter efter fik vi presset bolden fra deres midteforsvar ved midtercirklen og via hurtige fødder fra Lasse Lind landede bolden hos Jonas, som spillede Theis Krabbe fri i dybden, og via et par gode træk uden om deres højre back og målmand, sendte Theis bolden ind i det tomme net.

Vi fortsatte taktikken og fik flere muligheder for at øge til 2-0 inden pausen, på bl.a. endnu en friløber til Jonas Nielsen. MorsØ var mest farlige på dødbolde, men ellers stod forsvaret rigtig godt og Ørum tog sig af det som røg forbi forsvaret.

Set i bakspejlet skulle jeg nok have lavet taktikken om til 2. halvlegs start, og stillet os længere tilbage på banen og dermed have minimeret vores løbepensum. Vi begyndte hurtig at se slidte ud som 2. halvleg skred frem, og MorsØ blev mere nærgående i deres løb og forsøg på mål. Desværre fik gæsterne det udlignende mål efter en personlig fejl, hvor deres angriber får lov at tæmme bolden midt for målet, efter et indlæg fra midten, og sende bolden i kassen til 1-1. MorsØ pressede på for at få et mål mere, det gav en kæmpe omstillings mulighed to minutter efter det udlignende mål, da Marcus blev spillet helt fri foran målet af Jonas Nielsen, men fik desværre overplaceret skuddet.

I stedet scorede MorsØ til 2-1 efter en uheldig clearing fra Thamer, som endte i fødderne på en MorsØ spiller, som valgte at sende bolden hårdt op i målhjørnet uden chance for Ørum.

Herfra blev det svært, kræfterne til kreative aktioner var ebbet ud og vi blev farlige på et par dødbolde, som med lidt held kunne have resulteret i et udlignende mål, men det var gæsterne som sad på det sidste kvarter!

Nu har vi to kampe tilbage. Der SKAL point på kontoen næste weekend mod Kjellerup, som spilles lørdag på Liseborg kl. 16.00..