Menu

Det gode sammenhold samler eksil-viborgensere

image
07. august 2017 kl. 11:56
De returnerede, de spillede, de sejrede. I denne uge er en flok tidligere spillere i Søndermarkens IK tilbage på den gamle hjemmebane for at deltage i Sommercuppen 2017.

 Jeg tror stadig, jeg har et par støvler liggende inde ved siden af, lyder det i omklædningsrummet, inden turen går ud mod banerne.

Normalt snører de fodboldstøvlerne i Aarhus, men i denne uge er de tilbage til Sommercuppen 2017 på Liseborg Centret, hvor tusindevis af træninger og kampe har udspillet sig for dem gennem tidens løb.

De - Fuglebakken KFUM - er navnet på det aarhusianske hold, der primært består af en række tidligere spillere i Søndermarkens IK. Tilsammen har de et hav af kampe i blåt fra dengang, hvor sydbyens bedste hold lå og kæmpede i jyllandsserien og serie 1.

Idéen til holdet opstod, da flere af spillerne lå og kørte til og fra Viborg for at spille i SIK, og de mange timers pendlen blev for meget i længden, fortæller holdets spillende træner, Jens Hykkelbjerg.

- Så vi tænkte, om der ikke var mulighed for, at vi kunne starte et hold for alle de gutter, der var kommet til Aarhus til noget hyggebold. Selvfølgelig spiller vi altid for at vinde, men vi ville spille på et lidt lavere niveau, end vi plejede, og så undersøgte vi mulighederne og fandt ud af, at det kunne ske i Fuglebakken, siger han.

Elevatorhold

Efter lidt skriveri og snakken med de gamle holdkammerater skete det så, at holdet blev skabt for et års tid siden. En trup på 16-17 mand kæmpede sig sikkert op fra serie 4 i første sæson, mens returbilletten blev indløst sæsonen efter.

- Vi har fulgt op på traditionen herude (i SIK, red.) med at være et elevatorhold, siger Jens Hykkelbjerg, der dog håber på oprykningsfest, når efterårssæsonen går på hæld.

- Der er kommet nogenlunde styr på truppen. Vi har fået sorteret i truppen, så vi har konkurrence på alle pladser inklusiv målmandsposten, siger han.

Sammenhold

Fuglebakken består primært af tidligere SIK-spillere fra årgangene fra 1992-94, men det er et åbent hold, og spillere udefra er også begyndt at træde til, så der kan mønstres flere end de obligatoriske 11 mand på banen. Det, at holdet har et så godt kendskab til hinanden fra ungdomsårene - dengang man allerede spillede to årgange sammen fra miniput af - har skabt fundamentet for holdet.

- Lige siden vi spillede i SIK, har vi haft et fantastisk sammenhold med en rigtig god ungdoms- og seniortid i klubben, og det har vi prøvet at genskabe med dem, der er flyttet til Aarhus og ført kulturen videre, siger Jakob Kjeldgaard, der har været en del af det aarhusianske hold siden dets begyndelse.

- Vi har en god indbyrdes forståelse af, hvordan vi gerne vil have, at vores fodbold skal køre både inden og udenfor banen. Det gode sammenhold kan ses ved, at vi er seriøse og møder op med samme forventninger inden kamp og kan hygge os efterfølgende, siger han, og det er Jens Hykkelbjerg helt enig i.

- Det er sammenholdet fra mange år, som man kan tage med videre. Man kan holde kontakten til gutterne, så det ikke bare bliver noget med, at man ser dem, når man render ind i dem. Man har derimod nogle faste datoer i ugen, hvor man spiller lidt bold, drikker nogle øl og får diskuteret, hvad der sker i hverdagen, så det er rigtig lækkert at have muligheden for at køre det videre i Aarhus, siger han.

Tophold

Ved førstedagen af årets sommercup kom aarhusianerne skræntende i gang. Modstanderen var Viborg FF's serie 2-hold, som kom i front med 2-0 efter 10 minutter.

Såvel som Fuglebakken-spillerne gjorde comeback på Liseborg, ja, så gjorde de det meget symptomatisk også imod VFF. Før dommeren havde pustet en sidste gang i sin fløjte, var kampen nemlig vendt til Fuglebakkens fordel, der tog en sejr på 3-2.

Heller ikke Alhedens IF kunne få skovlen under de hjemvendte viborgensere, som hentede en sikker 2-0 sejr, og dermed havde holdet fra Aarhus lagt sig i front af cuppens pulje 1, inden det torsdag blev til et 2-3-nederlag mod ærkerivalen fra SIK.

Lørdag tog holdet dog revanche, og med sejre på 2-1 og 3-0 over henholdsvis Tjele Vest Sport og Foulum i semifinale og finale nåede holdet helt til top i træningsturneringen.

 

http://viborg-folkeblad.dk/sport/Det-gode-sammenhold-samler-eksil-viborgensere/artikel/335865